Arla holder merkevaren aktuell med APSIS


Arla Foods er et av verdens største meierikonserner og har blitt drevet av melkebønder i over 100 år. Hjemmesiden deres, arla.se, er et av Sveriges mest verdsatte og populære nettsteder for matoppskrifter.

Arla customer successtory

Utfordringen


Med over 23 millioner besøk i 2013 er arla.se et svært populært nettsted for oppskrifter, og nettstedet har en trofast tilhengerskare. Arlas overordnede mål var å presentere oppskrifter og andre tilbud de selv var svært begeistret for til de mange tusen følgerne sine, uavhengig av hvilken plattform eller enhet følgerne til enhver tid bruker. De ville forsikre seg om at det historiske varemerket deres fortsatt ville være relevant, oppnå enda større lojalitet fra leserne og bygge et godt forhold til en ny generasjon følgere.

Løsningen
Arla valgte APSIS for å forbedre kommunikasjonen ytterligere og føre varemerket inn i det 21. århundret.

Resultatet


Arla laget en unik kundeprofil for hver av brukerne av oppskriftssidene deres. Dette hjalp selskapet med å forstå hvem som besøkte nettstedet, og hva de var interessert i.

Hver av disse profilene ble supplert med data om atferd, slik at Arla kunne forstå de ulike interessene kundene deres hadde, for eksempel hvem som er interessert i baking, middag o.s.v. Ulike interesser laget ulike segmenter, noe som satte Arla i stand til å forstå hver kunde, slik at de kunne kommunisere med dem individuelt.

APSIS delte så disse profilene med Arlas CRM for å utarbeide tilpassede rabattkuponger for hver av kundene, som deretter ble sendt ut per e-post. Kupongene kunne enkelt brukes i de fysiske butikkene, noe som ga Arla en unik mulighet til å koble sammen online- og offlineatferd og skape et direkte forhold til hver enkelte kunde – selve den hellige gralen for selskaper som selger forbruksvarer. Som et resultat av dette har Arla nå fullstendig tilpasset kommunikasjonen til hver enkelt kunde.

Kan APSIS brukes til noe mer?