Symboler i emnefeltet – en populær trend

Av APSIS

2012-06-28

#??$! Symboler kan brukes for å gjøre emnefeltene mer iøynefallende. Det blir stadig mer populært – men er det smart eller kan det oppleves som forstyrrende?


Ta en titt på emnefeltene nedenfor. Hvilket skiller seg mest ut?

Nyheter for sommeren!
☼ ☼ ☼ Sommerens nyheter er her!
Her er sommerens nyheter
Nytt i sommer, her og nå!

Hvilket alternativ er mest synlig? Det med solene skiller seg definitivt mest ut. Blikket dras mot det som er annerledes og som bryter mønsteret. Sannsynligvis vil man legge merke til meldingen i innboksen, men samtidig finnes det ikke bevis på at brev med symboler i emnefeltet, har bedre åpningsfrekvens eller fører til høyere konvertering.

Vi har selv prøvd å bruke symboler i visse emnefelt, men har ikke kommet til noen tydelig konklusjon. Har du testet det? Del gjerne dine erfaringer på tips@apsis.com.

Litt å tenke på:

  • Hvis du skal bruke symboler i emnefeltet – pass på at det fungerer. Hvis du er usikker, er det sannsynligvis best å la være. Det er fremfor alt viktig å velge riktig symboltabell, slik at det blir seende ut slik du hadde tenkt.
  • Regn med at det ikke ser likt ut overalt, da ulike e-postklienter håndterer symboler på forskjellig vis.
  • Sørg for at du velger symboler som passer til meldingen. Et hjerte kan være riktig på morsdagen, men virker nok merkelig hvis du selger byggmaterialer.
  • Ta i betraktning at visse symboler ser bra ut i stort format, men kan miste mening i mindre format.
  • Sett symbolet inn først eller i begynnelsen av meldingen, slik at det synes i alle innbokser.
  • Hvis du ikke pleier å teste – gjør det nå! En splittest kan gi deg verdifull hjelp til rett formulering av emnefeltene. Kontakt oss for mer informasjon om splittest.