Slik påvirker nye Android 5 Lollipop e-postmarkedsføringen din

Av APSIS

2015-01-28

Android 5 Lollipop er den nyeste versjonen av Googles operativsystem for mobile enheter. Til tross for navnet er det ingen sukkersøt nyhet for den som liker e-post.

Google har nemlig valgt å kutte den innebygde e-postappen i sin seneste oppdatering. I stedet henvises brukeren til Gmail-appen, som nå også kan hente e-post fra andre kontoer som Exchange, POP og IMAP.

Hvorfor er så dette interessant for e-postmarkedsførere? Svaret staves CSS. 

Responsivt design er borte fra godteposen

Gmails app mangler nemlig CSS-støtte, og kan dermed ikke vise mobiloptimerte e-poster med responsivt design. 

andorid-4.4.2.png

Slik ser en responsiv e-post ut i Androids (4.4.2) standardklient for mobil e-post.

andorid-lollipop.png

Slik ser samme e-post ut i Gmails app på en mobil med Android Lollipop installert.

 På en liten mobilskjerm kan dette innebære at mottakeren må zoome og scrolle sidelengs, noe som stjeler fokus fra selve lesingen.

Nexus er først ut

Vi vet ennå ikke hvor stort gjennomslag Lollipop kommer til å få. Enn så lenge finnes oppdateringen bare for utvalgte Nexus-modeller, men giganter som Samsung og Sony følger sannsynligvis snart etter.

Det vi vet med sikkerhet, er at mobiloptimalisert design er viktig. Vår undersøkelse fra 2014 viser at 77 % av alle nordmenn leser e-post på mobilen, og at 63 % anser at e-poster som ikke er optimalisert for mobil, reduserer sannsynligheten for kjøp. 

Android er på offensiven

Globalt dominerer Android med en markedsandel på 84,7 %, sammenlignet med 11,7 % for iOS. Norge skiller seg derimot ut som et Apple-elskende land: her står iOS for mer enn 50 % av trafikken, selv om Android begynner å ta innpå, ifølge StatCounter

Ikke gå glipp av noe!

Abonner på nyhetsbrevet vårt, Apsis More, for å høre de siste nyhetene først.

Ja, tack!

Les mer om e-post på mobile enheter 

Nå er det flere som leser e-post på mobile enheter enn på PC´er. Vi har kartlagt nordmenns mobile e-postvaner en rapport. 

Last ned rapporten her