Maksimer effekten av video med marketing automation

Av APSIS

2017-12-04

Når konkurransen om kundenes oppmerksomhet blir tøffere kan video brukes effektivt til å fange interesse og drive engasjement. Men hvordan kan video brukes til å bearbeide en lead gjennom salgstrakten?

Video – en trend som fortsetter å vokse.

I dag dominerer videoer i sosiale medier. Selv selskaper har nå begynt å forstå potensialet i video. Ifølge TwentyThree er videoer i sosiale medier den mest effektive måten å drive engasjement og merkevarebygging på. Dessuten er det beregnet at video vil stå for 80% av all trafikk på nettet innen 2020.
 
Med videoer som både gir kunnskap og underholder kan du som markedsfører lykkes med å nå kundene dine – og oppnå fantastiske resultater. Bedrifter som bruker videoer som en del av markedsføringsstrategien sin har i gjennomsnitt 27% høyere klikkfrekvens og 34% høyere konverteringsgrad.

Kundens korte oppmerksomhet…

Med dagens store informasjonsflyt har du kun noen sekunder på å fange kundens oppmerksomhet.Kundens gjennomsnittlige konsentrasjon på internett sies å være 8 sekunder, altså lavere enn en gullfisk. Dette innebærer helt nye forutsetninger for oss digitale markedsførere.
 

… fanges opp med hjelp av smarte videoer

En video vil skape mer varige inntrykk og gir varemerket en mer personlig og menneskelig fremtoning.
 
Dessuten er det større sjanse for at kundene dine vil klikke på en video. Statistikk viser at klikkfrekvensen kan øke med opptil 62% hvis videoen legges inn i en e-postutsendelse.

Se forbi overfladiske målinger

Selv om en video kan være en perfekt måte å fange kunders oppmerksomhet på, må den brukes etter en overordnet strategi.
 
Video skal ikke sees på som en separat kanal, men skal brukes til å utfylle og styrke dine øvrige kampanjer. Først når du bruker det på denne måten vil du kunne bruke video som et verktøy for å konvertere kunder og levere resultater.
 
Mange går i den fellen at de fokuserer på overfladiske målinger som antall visninger og ”liker”-klikk. Ettersom video er et flott verktøy for generere interesse og kundekontakt ville det vært dumt å nøye seg med noe som ser bra ut på papiret, men som ikke gir resultater i virkeligheten.
 
For å oppnå reelle resultater må du kunne skille ut overfladiske målinger. Antall visninger vil gi deg en god følelse av bekreftelse, men i virkeligheten er det som betyr noe om du kan identifisere og rangere de som ser på videoene dine.
 

Derfor må data integreres i ditt CRM-system

Automatisering og lead generation innebærer utsending av budskap som er relevante for kundeatferden og kundens status i kundereisen. Når du integrerer video i din automatisering gjelder det å tilpasse innholdet i videoene deretter.
 
For å være sikker på at videoene dine gir maksimal relevans og ROI bør du integrere data fra CRM-systemet ditt. Slik får du et tydeligere bilde av hvem som er interessert i innholdet ditt, og du kan også overvåke, rangere og bearbeide leadsene før du gir dem videre til salgsavdelingen din.
 

Stemmer 60 sekunders-regelen?

Det blir sagt at 60 sekunder er den perfekte lengden på en video. Selv om dette er en veldig god tommelfingerregel så er det ikke sikkert at det stemmer for alle. I følge en undersøkelse av TwentyThree får kortere videoer et større publikum, men det virkelige engasjementet oppstår først etter 15 minutter.
 
Faktum er at lengre videoer står for 51% av engasjementet som blir generert. Uavhengig av lengden på videoen bør innholdet ditt være basert på de besøkendes uttrykte interesse og status i kundereisen. Jeg viser her ved hjelp av to eksempler:
                      
                  Mikael har nettopp sett på en 60 sekunders video om produkt A og B, men valgte
                      å spole forbi delen om produkt B.
 
                      Fatimas kundereise startet med akkurat den samme videoen, men Fatima valgte å
                      klikke seg videre til hjemmesiden og se 5 videoer til.
 
 
Mikael er i begynnelsen av salgstrakten og virker interessert i produkt A. Å sende han en lang video som forklarer fordelene med produkt A kan lett oppfattes feil med tanke på graden av engasjement han har uttrykt for produktet. Ved hjelp av marketing automation kan du rangere leads, og dermed levere mer personlig tilpasset innhold som gradvis bygger opp Mikaels interesse for produktet.
 
Fatima har på den andre siden klikket seg inn på flere videoer og dermed gitt uttrykk for et større engasjement. Hun regnes derfor for å være en hetere lead og er klar for å motta lengre og mer dyptgående videoer – for eksempel et webinar.
 
Selv om det er viktig å bearbeide både Mikael og Fatima, er det mer sannsynlig at Fatima vil konverteres til kunde i nær fremtid. Uten et system for marketing automation ville det nesten vært umulig å manuelt tilpasse videoene som ble vist til henholdsvis Mikael og Fatima.
 
Et system for marketing automation forvandler video til noe mer enn et verktøy for å øke gjennomslagskraften din. Ved å bruke data basert på atferd og handlinger, blir videoer til et medium som kan gi en fullskala boost gjennom hele kundereisen.
 

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan konvertere en besøkende til en het lead? Les vår guide her!